Foretaket

MENNEKES viser sin kompetanse på tre strategiske forretningsområder: industriplugger, elektromobilitets-løsninger og bildeler.

Vi legger vekt på å være nær kunden overalt. 1000 medarbeidere jobber for MENNEKES verden over, 600 av disse på hovedkontoret i Kirchhundem, Nordrhein-Westfalen, og 130 i Neudorf, Sachsen, i Tyskland. Med våre datterselskaper og salgskontorer er vi representert i de viktigste voksende markedene. Foretaket har en konsernomsetning på 140 millioner Euro; eksporten til 90 land beløper seg på 55 prosent.

Opprinnelse

MENNEKES har vært spesialist på industriplugger i mer enn 80 år. I løpet av vår forretningshistorie fra en liten elektrobutikk til internasjonal spesialist på plugger har vi oppnådd mye. Entusiasme for innovasjon, forpliktelse til kvalitet og glede over kommunikasjon – det er oss. Vi tilbyr kun merkevarer til våre kunder. MENNEKES står for presisjon – fra ideen til merkevaren. Innovativ og ytelsessterk, selv under hard belastning. MENNEKES industriprodukter anvendes i 90 land, overalt der høy strøm skal overføres trygt og pålitelig. I gruvedrift under de hardeste betingelsene, i høymoderne industrianlegg eller sikkert på kjølecontainerskip og i terminaler verden rundt. Plugger, koblinger eller kontakter i over 15 000 varianter viser: MENNEKES er mester i produktutvikling. Merket MENNEKES betyr ikke bare kvalitet, men alt det vi investerer tid, penger og innsats i, og alt vårt navn står for.

Elektromobilitet

MENNEKES: Pådriver av moderne elektromobilitet

Med vår historie og vår erfaring i ryggen baner vi vei for morgendagens mobilitet. Vi har vært sikre på det ganske tidlig: Fremtiden kjører elektrisk. I denne overbevisningen grunnlegger MENNEKES sitt nye forretningsområde Elektromobilitet. I 2014 blir MENNEKES ladeplugg «type 2» standardpluggen for lading av elbiler i Europa.

MENNEKES tilbyr enda mer: moderne infrastruktur og individuelle ladeløsninger for eMobility, teknisk modent og praktisk anvendelig. Fra AMTRON® hjemmeladestasjoner til tusenvis av sammenknyttede ladepunkter med høyst forskjellige anvendelsesområder i offentlig og halv-offentlig sektor. Brukervennlig, smart og trygt. MENNEKES står for mer enn høykvalitets produkter. MENNEKES tilbyr kundeindividuelle løsninger: fra rådgivning over apparatene til data-management, fra første gangs bruk til service og vedlikehold.  

Overalt der det står elbiler parkert, kan de også lades intelligent med MENNEKES løsninger.